top of page

HISTORISK HØY OMSETNING FOR WESTING

Fosnavåg, 06. juli 2024


Westing fortsetter sin vekst og styrket posisjon som en av Norges fremste leverandører av skips- og industrimaling. Selskapet har opplevd en betydelig økning i omsetning de siste årene, med en økning på nærmere 60% fra 2021 til 2023. Dette har resultert i en samlet omsetning på over 100 millioner og et årsresultat på ca 5,5 millioner. For selskapene i Westing er dette historiske gode tall, og utsiktene videre ser også lovende ut med stor aktivitet i 2024.

Westing er datterselskap til Kaston og er del av Teige Gruppen. Selskapet er rådgiver og leverandør av maling og beskyttelse til skip og industri, og vokste seg raskt til å bli AkzoNobel sin største malingsdistributør i Europa. Westing har lager på Eggesbønes og, Harstad og Danmark, samt salgskontor i Bergen. I utlandet er det etablert datterselskaper til Westing både i Danmark og Polen.

Daglig leder, Agathe Teige Eiksund, uttrykker stor tilfredshet med selskapets gode utvikling:

 

- Westing har et solid fundament og leverer til et mangfold av næringer og fartøy. Jeg opplever at vi har vist god tilpasningsevne under nedgangstider der vi strategisk har skiftet fokus på de næringene der vi har sett muligheter for vekst. Dermed har vi klart å opprettholde en sterk posisjon til markedet. Mange velger en forretningsmodell med fokus på sentralisering og effektivisering, men Westing skal fortsette med et sterkt kundefokus der vi skal videre stå på hardt for å være tilgjengelige og ha effektiv logistikk langs hele kysten, sier Teige Eiksund.

 

Utsiktene for 2024 ser også positive ut for selskapet:

- Det er generelt god aktivitet på verftene og vi har god ordrereserve der vi leverer malingsspesifikasjoner både til vedlikeholdsprosjekter og nybygg. Vi følger også våre kunder som rådgiver for nybygg i utlandet, og sikrer leveranser fra Akzo Nobel sitt verdensomspennende nettverk. Første halvår lander vi foran salgsbudsjett, så det lover godt på at skal klare å holde god fart videre, sier Teige Eiksund.

 

Westing ser muligheter for ytterligere vekst, og ekspanderer med flere nyansettelser i tiden som kommer.


- Vi har flere nyansettelser like over sommeren, og er stadig på jakt etter styrket kompetanse og kloke hoder som kan bidra til å løfte oss videre. Vi skal fortsette med å tiltrekke oss og utvikle dyktige medarbeidere, avslutter Teige Eiksund.

Agathe Teige Eiksund.jpg

Daglig leder, Agathe Teige Eiksund, gleder seg over historisk høy omsetning for Westing.

Skipsmaling.JPG

Høy aktivitet på Westinghuset med leveranser langs hele kysten. 

bottom of page