top of page

WESTING ETABLERER SEG I DANMARK

Pressemelding - Fosnavåg, 15. jan 2021


I 2014 gikk Westing fra å være en regional distributør til å bli eksklusiv representant for International marine maling i Norge. I løpet av de siste fem årene er omsetningen mer enn doblet, og Westing har vokst seg til å bli den største distributøren for AkzoNobel i Europa. Nå har Westing inngått tilsvarende avtale om eksklusivitet for Danmark, og starter etablering med lager og kontor på østkysten - i tilknytning til det danske maritime miljøet.

Rekruttering i gang
Forhandlingene rundt Westing sin etablering i Danmark har foregått det siste året, og ettersom det nå skimtes lys i enden av coronatunnelen setter Westing i gang rekrutteringsprosessen:
 

- Vi starter med å ansette en Country Manager som vil få ansvaret for oppbygging og utvikling av avdelingen med hovedfokus på salg, sier daglig leder i Westing, Sigurd Teige.

Han har sterk tro på at etableringen vil styrke Westing sin posisjon i markedet, og ser på dette som en stor mulighet til å kunne betjene både nye og eksisterende kunder:

 

-Med etableringen i Danmark tar vi full sats i forhold til å nå målsetningen om å bli markedsledende leverandør av skips- og industrimaling i Norden. Vi tar med oss nærmere 40 års erfaring og kompetanse innen malingsfaget, og ser for oss å overføre og bygge opp tilsvarende drift og servicefunksjoner i nabolandet, sier Teige.

God samarbeidsmodell
AkzoNobel, som er en av verdens ledende produsenter innen maling og belegg, er svært tilfreds med det gode partnerskapet til Westing:
 

- For oss er det svært gledelig at vi har fått på plass denne avtalen, og vi ser frem til den videre reisen sammen med Westing i Danmark. Vi har utvilsomt funnet en god samarbeidsform og vi har sterk tro på at Westing skal lykkes med sin offensive vekststrategi, sier Kai Thore Bogen, Key Account Manager M&PC Nordic i AkzoNobel.

Omorganisering
Med betydelig utvidelse av geografisk nedslagsfelt har Westing sett et klart behov for omorganisering og styrking av salgsteamet. På bakgrunn av dette har Teige, som er gründer og styreleder i Westing, overtatt daglig ledelse etter John Knutsen. Knutsen går inn i rollen som Sales & Business Development Manager, og får en sentral posisjon opp mot satsingen både i Danmark og sørover i Norge:


- Vi har vesentlig økt vår salgskapasitet ved å overføre John sin rolle til salgssiden. Med hans unike malingstekniske kompetanse og erfaring så vil han være en særdeles viktig brikke for at vi skal lykkes med vår vekststrategi og ekspansjon, avslutter Teige.

 

IMG_0226_edited.jpg

Videomøter har blitt standarden for de fleste norske bedrifter i korona-krisen. Her koordinerer daglig leder i Westing, Sigurd Teige, siste møte med AkzoNobel vedrørende Danmark etableringen fra Westinghuset.

IMG_0207.jpg

Westing og AkzoNobel ser frem til satsing i Danmark. Øverst til venstre, Kai Thore Bogen,  Key Account Manager M&PC Nordic i AkzoNobel. Øverst til høyre, Sales Director i Westing, Steinar Nupen. Nede til venstre, Managing Director i Westing, Sigurd Teige. Nede til høyre, Sales and Business Developement Manager, John Knutsen.

bottom of page